Niet alleen geeft ze in grote artistieke en theatrale overtuigingskracht uiting aan haar verhaal, ze heeft duidelijk ook een missie: ze wil het asielbeleid, de willekeur en zelfs de onmenselijkheid ervan zichtbaar maken. Theaterkrant

Wat doe je als je geliefde is uitgeprocedeerd?
Hosseini is een aangrijpend autobiografische portret van Renée Coralie van Beek. In de noodopvang van Leiden ontmoet zij tijdens het geven van Nederlandse les de Afghaanse vluchteling Ayoub. Na hun ontmoeting staat haar leven op zijn kop: ze worden verliefd en zij raakt tegen iedere verwachting in zwanger. Parallel aan de verliefdheid loopt Ayoub’s asielprocedure. Een procedure die abrupt eindigt in de illegaliteit.

Hosseini toont de achterkant van het Nederlandse asielbeleid. Het is een verhaal over dat wat je niet in de krant leest. Over de voortdurende angst om elkaar kwijt te raken. Over hoe hoop te houden in een uitzichtloze situatie.

Hosseini is een project van Stichting Nieuwe Makers. Jonnie & Roos Theaterzaken is verantwoordelijk voor de zakelijk leiding, productieleiding, marketing en communicatie.